onsdag 1 augusti 2012

Banana chocolate muffins

Regnvädret svepte åter in över staden igår och då blev fru Östlund lite rastlös. 
Så medan maken gjorde vettiga saker som att bygga skåpluckor till badrummet samt 
att slipa och lacka trösklar, började jag baka. Skyllde på att det fanns bananer som blivit fula och 
antingen måste kastas bort eller förvandlas till bakverk.

Efter lite googlande hittade jag ett recept från Leila på banan- och chokladmuffins.
Valde att mosa bananerna istället för att skiva dem

Ingredienser:
150 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, skalet
3 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
2 dl gräddfil
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 st bananer
200 g mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft
om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, gräddfil och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt separat, rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Skiva bananerna och hacka chokladen grovt.
4. Varva banan och hackad choklad med smeten i muffinsformar, spara några bitar choklad att lägga på toppen av varje muffins.
5. Fyll formarna till 2/3 och toppa med en chokladbit.
6. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

Tips!
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din
ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

♥ KRaM aNNiCa ♥

Nu håller jag tummarna för lite besökare de närmsta dagarna,
då ska de få äta lite banan- och chokladmuffins =)

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack för besöket gumman, var så mysigt att träffa er! Två gånger på en och samma vecka dessutom =)
      Kram

      Radera
  2. Tack för receptet och så skrattar jag lite, vi är alltså två som sätter igång att vispa när det är lite tråkigt. Jag gör det ofta och jag har också sådana där ursäkter för mig själv, bananer, massor av ägg, ja, allt möjligt! Det är kul att vispa!
    Och recepten på potatis och dessa verkar väldigt goda!
    Agneta kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja visst är det. Jag tycker det är kul att baka men gillar inte att äta det jag bakar, så om inte barnen orkar trycka i sig allt åker det i soporna tyvärr.
      Fast den bakade potatisen åker inte i soporna, den trycker jag i mig utan barnens inblandning =)
      Kram Annica

      Radera
  3. Det kan ju hända att skåpluckor känns lite mer viktiga, men någon måste ju ta hand om bananerna också haha
    Hoppas muffinsarna blev goda =)
    Kram Greta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, väldigt viktigt att måna om alla övermogna bananer =)
      Mellansonen tyckte de var otroligt goda =)
      Kram Annica

      Radera
  4. Mumsigt, gillar bananer i mat och bakverk =)
    Ta hand om dig vännen!
    Kram A-L

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om de ligger mosade i en tårta eller någon annan mjuk kaka kan jag äta dem, men inte i mat.
      Ta hand om dig du med vännen!
      Kram ♥

      Radera